Vi har fået 3,7% mere i løn i 2019

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail

Løntallene fra TDC er nu kommet, og det er altid spændende at se, hvordan vores løn udvikler sig.

Vi havde aftalt en minimum lønstigning med TDC på 1,9% for 2019, og igen i år har AC’erne opnået en højere stigning. Dette er dog ikke noget nyt, da det historisk også har udviklet sig på denne måde, men det er ingen garanti, derfor er det rart, at vi opnåede en gennemsnitslønstigning på 3,7%.
I grafen herunder kan du se, hvordan den realiserede lønændring har været, sammenlignet med hvad der er aftalt med TDC.

Vores lønstigning er den højeste i de seneste 5 år, så gennemsnitslønnen for en AC’er i TDC ligger nu på 50.176 kr. (inkl. evt. bonus/provision on-target, men ekskl. pension og faste tillæg). Som det fremgår af tabellen herunder, så ligger mændene på 51.225 kr. og kvindernes gennemsnit er 47.887 kr.

Fordelt på de tre enheder, ser det således ud:

Antallet af medarbejdere afspejler ”fortsat ansatte”, dvs. medarbejdere, der var ansat og tilhørte AC overenskomstområdet fra 31-12-2018 til 31-12-2019

Det vil sige at der er størst lønstigning i Stabe og mindst i TDC Net

Kvinderne får mindre i løn end mændene

Ja, desværre er der stadig forskel på mændenes og kvindernes løn, dette er ellers noget, vi fokuserer meget på, dog er der i tallene ikke taget forbehold for, om det er forskellige typer stillinger AC’erne bestrider, derfor kan der godt være nogle faktorer, der forklarer forskellen, som ikke har med kønnet at gøre.

I grafen nedenfor kan gennemsnitslønnen for AC’erne ses over en 5-årig periode. Den opmærksomme beskuer vil ane, at kvinderne har en lidt stejlere stigning end mændene. Desværre er det ikke den samme tendens for 2019, da mændene steg 3,7% og kvinderne ”kun” 3,5%.

Vi vil derfor fortsat have fokus på dette område

0-reguleringer

Det går bedre med medlemmer, der slet ikke har fået lønregulering. I 2019 var det 86% der fik en lønregulering, i 2018, var det kun 78%.
Der er kun 12 medlemmer, der ikke har fået lønændring 2 år i træk (sidste år var dette tal 17), selv om det ikke er tilfredsstillende for den enkelte medarbejder, så går det fremad. Dette vil vi fortsat også have fokus på i vores aftaler med TDC. 

GBI Bonus

Den nye mulighed for at forhandle en del af sin løn over på TDCs generelle bonus program GBI, er det kun 13 medlemmer, der er kommet på. Dette kan nogen måske ærgre sig over, da opgørelsen for 2019 har vist, at udbetalingen endte på hele 163,5% efter et godt år.

I Nuuday har det ikke været muligt at lave en aftale om GBI-bonus fordi ledelsen i Nuuday ikke har ønsket det og det kan sikkert forklare, at der ikke er flere kollegaer der har lavet en aftale om det. Det synes AC-Tele ikke er tilfredsstillende fordi præmissen, da vi indgik aftalen var, at det var noget der skulle aftales mellem medarbejder og nærmeste leder.
Vi vil genudsende mere information omkring GBI bonus muligheden, så du kan føle dig klædt på til eventuelt at gøre brug af denne mulighed.

Lidt flere highlights

Afslutningsvis har vi samlet nedenstående tabel med en række andre highlights omkring løndannelsen for 2019.