”Jeg udvikler andre kompetencer end i mit daglige arbejde”

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail

At være tillidsrepræsentant er et vigtigt erhverv. Man får indflydelse på sin arbejdsplads ved at varetage andre AC-kollegers interesse og bidrage til at skabe en bedre arbejdsplads bl.a. gennem de samarbejdsudvalg, der findes på tværs af organisationen – fx ligebehandlingsudvalget, arbejdsmiljøudvalget, kantineudvalget mv.

Man har også en fortrolig rolle over for sine kolleger, hvor man fungerer som rådgiver omkring fx overenskomst- og lovgivningsmæssige emner, samt hvis de har bekymringer, de har brug for at snakke om. Som tillidsrepræsentant har man tavshedspligt, og som udgangspunkt holdes al kommunikation anonym, medmindre kollegaen giver udtryk for andet.

En alsidig arbejdsdag

Vi har taget en snak med Marlene Kongsted, der ind til for ganske nylig har siddet som Product Manager i Entertainment Triben. Marlene er netop stoppet i Nuuday, da hun har fået job i Selvstyret og derfor flytter til Grønland – vildt spændende. Vi har bl.a. spurgt Marlene om hendes overvejelser inden, hun meldte sig, samt hvilke erfaringer hun efterfølgende har gjort sig.

Jeg synes, det strategiske og tværorganisatoriske har været rigtig spændende, og generelt udvikler jeg helt andre kompetencer, end jeg gør i mit daglige arbejde. Det gør min arbejdsdag meget mere alsidig, og det højere formål TR-arbejdet har, tilføjer noget rigtig positivt til min hverdag.

Da jeg meldte mig som TR, var det bestemt ikke for at være bisidder – det havde jeg virkelig ikke forestillet mig ville være særlig sjovt. Men da jeg fik muligheden, oplevede jeg alligevel, at det var et tidspunkt, hvor man virkelig kunne gøre en stor forskel for en kollega, og hvor man virkelig kunne hjælpe andre.”

Jeg har været helt vildt glad for det års tid, jeg har været tillidsrepræsentant og jeg ville ønske, jeg kunne fortsætte,” slutter Marlene. Vi vil også gerne benytte lejligheden til at sige tak til Marlene, som vi har været rigtig glade for at have med på holdet.

Vi hører rigtig gerne fra dig, hvis du mener, at rollen som TR er noget for dig. Vi kan altid bruge flere, gode kolleger i AC-Tele. Send en mail til formand, Zanne Stensballe, på zms@tdc.dk.