Vil du være med til at påvirke vores ansættelsesvilkår?

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail

Alle, som er dækket af TDC’s AC-overenskomst, får nu mulighed for at give input til ændring af vores ansættelsesvilkår, men det er kun medlemmer af en af de faglige organisationer, som kan deltage i prioritering af overenskomstkrav og den endelige godkendelse af forhandlingsresultatet i foråret

Overenskomsten i TDC skal fornyes i 2020, og AC-Tele er sammen med DJØF, IDA og Dansk Magisterforening begyndt at forberede os på forhandlingen.

Kom med dit input

Vi vil gerne have jeres forslag til krav, så de kan indgå i vores forberedelse.

Vi er interesseret i input til temaer og til konkrete vilkår, som I synes er vigtige og derfor skal fastholdes og eventuelt forsøges forbedret. Samt forslag til, om der er dele af overenskomsten, som I ikke mener har værdi, og hvor vi kan gå på kompromis med de vilkår, vi har i dag. Den gældende overenskomst kan findes her.

Alle, der er dækket af overenskomsten, kan komme med forslag. Men det er kun medlemmer af en af de faglige organisationer, som står bag vores overenskomst, der får indflydelse på prioritering af forslagene. Ligesom det kun er medlemmer, der bliver inddraget i godkendelse af forhandlingsresultatet i foråret.

Tjek derfor allerede nu om din faglige organisation har registreret dig som medlem, og du er registret som ansat hos TDC – ellers vil vi opfordre dig til at melde dig ind.

Send dine input til ac-tele@ac-tele.dk senest tirsdag den 22. oktober kl. 08.00.

Inspiration til krav

Akademikerne (hovedorganisationen for akademiker organisationerne i Danmark) har prioriteret 12 forhandlingstemaer forud for de private overenskomstforhandlinger. Forhandlingstemaerne er: 

 1. Lønforbedringer
 2. Socialt og organisatorisk arbejdsmiljø
 3. Varetagelse af atypisk ansatte og selvbeskæftigedes vilkår
 4. Seniorers muligheder og fokus på det hele arbejdsliv
 5. Investering i akademikernes læring livet igennem
 6. Ligestilling og løn under barsel til fædre
 7. Bedre rammer for tillidsvalgte
 8. Arbejdstid
 9. Øget valgfrihed i overenskomsten
 10. Ferie og implementering af den nye ferielov
 11. Beskyttelse ved afskedigelse
 12. Globalisering og udstationering

Derudover er der udarbejdet et kravsforslagsnotat. Kravforslagene giver inspiration og forslag til konkrete formuleringer til kravsudtagelsen ved OK20.

Du kan læse om kravsforlagene i Kravsnotatet.

På AC-Teles hjemmeside er der link til de akademikerorganisationer, der står bag vores overenskomst.

Sådan er forhandlingsprocessen

Når forhandlingstemaerne og overenskomstkravene er udvalgt, starter forhandlingen med TDC. På første møde med TDC i december udveksles krav. Forhandlingerne afsluttes så resultatet kan sendes til urafstemning. Hvis vi ikke kan opnå et resultat gennem forhandling, vil forligsinstitutionen blive involveret for at mægle og det vil udsætte tidspunktet for, hvornår vi kommer på plads med en ny overenskomst.