Tjek dit nye ansættelsesbevis

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail

I midten af juni fik alle AC’ere i Nuuday og NetCo, som led i den juridiske opsplitning af TDC, nye ansættelsesbeviser via e-boks.

Udgangspunktet er, at der ikke er sket ændringer i dine ansættelsesvilkår. Hverken i individuelle eller i kollektive vilkår og aftaler.

Men det kan alligevel være en god idé at læse det nyt ansættelsesbevis igennem og sammenligne med tidligere ansættelseskontrakt og eventuelle bilag. Det har været en omfattende manuel proces i HR at udarbejde de nye ansættelsesbeviser, og selvom de har gjort alt de kunne, kan der været sket fejl.

Vær særlig opmærksom, hvis du har…

  • Senioraftale
  • En stilling, der kræver sikkerhedsgodkendelse hos PET, NALLA, Forsvaret eller Hoffet
  • Individuelt aftalt forlænget opsigelsesvarsel
  • Individuelt aftalte vilkår generelt
  • Deltid
  • Særlige aftaler vedrørende fri bil

Hvis du har en senioraftale, står aftalen ikke i ansættelsesbeviset, men aftalen opbevares hos HR og videreføres på samme måde som øvrige overenskomstmæssige aftaler. I afsnittet ’Løn og pension’ gælder, at det er ’fuldtidsløn’, der udbetales pension af og i afsnittet ’Arbejdstid’ gælder, at du er ansat på ’nedsat tid’, ikke ’deltid’.

Hvis du har fri bil, og i din tidligere kontrakt havde et afsnit om forhøjelse af din faste løn med 2/3 af TCO-værdien i tilfælde af bortvarsling af den frie bil, skal du sikre dig, at denne rettighed også er skrevet ind i dit nye ansættelsesbevis. Skriv til HR (se nedenfor), hvis det ikke fremgår af det nye ansættelsesbevis og du er i tvivl om du er berettiget til kompensationen.

Hvis der senere skulle opstå tvivl om man har en bestemt ret vil den hidtidige ansættelsesaftale med tillæg blive brugt som fortolkningsbidrag.

Hvis du har opdaget en fejl eller har spørgsmål skal du kontakte din leder eller HR på hrhelpdesk@tdc.dk. Du er også altid velkommen til at kontakte din lokale AC-Tele tillidsrepræsentant, se overblik her